Preskočiť na hlavný obsah

Doména gov.sk je oficálna

Toto je oficiálna webová stránka orgánu verejnej moci Slovenskej republiky. Oficiálne stránky využívajú najmä doménu gov.sk. Odkazy na jednotlivé webové sídla orgánov verejnej moci nájdete na tomto odkaze.

Táto stránka je zabezpečená

Buďte pozorní a vždy sa uistite, že zdieľate informácie iba cez zabezpečenú webovú stránku verejnej správy SR. Zabezpečená stránka vždy začína https:// pred názvom domény webového sídla.

  1. Domov
  2. Chemické látky a prípravky, Všeobecná bezpečnosť výrobkov
  3. Difúzor do vozidiel
Ako môžeme pomôcť?

Difúzor do vozidiel

Otázka

Aké všetky dokumentácie a certifikácie musí produkt difúzor do vozidiel spĺňať, aby mohol byť legálne predávaný na Slovensku a v celej Európskej únii cez e-shop? Produkt difúzor je založený na princípe nakvapkania esenciálneho oleja na difúzny materiál, z ktorého sa následne odparuje. Difúzor je určený na upevnenie do ventilácie vozidla a nie je elektrický. Jeho konštrukcia zahŕňa hliníkové, magnetické a textilné komponenty, pričom vône sú prírodné esenciálne oleje. Držiak je navrhnutý tak, aby sa upevnil na mriežky ventilácie, pričom difúzor disponuje aj prieduchmi, ktorými prechádza vzduch z ventilácie vozidla. Umiestnenie v mriežkach ventilácie je optimálne pre jeho správne fungovanie.

Odpoveď

Na Váš výrobok sa pravdepodobne vzťahujú požiadavky na všeobecnú bezpečnosť výrobkov podľa nariadenia vlády SR č. 404/2007 Z. z. o všeobecnej bezpečnosti výrobkov, ktorým bola do slovenského právneho poriadku transponovaná smernica Európskeho parlamentu a Rady 2001/95/ES o všeobecnej bezpečnosti výrobkov. Pre viac informácií Vám odporúčame kontaktovať Ministerstvo hospodárstva SR, konkrétne sekciu ochrany spotrebiteľa a trhového dohľadu.

V prípade náplne (esenciálneho oleja) Vám odporúčame kontaktovať Centrum pre chemické látky a prípravky (CCHLP), zriadené na Ministerstve hospodárstva SR. Na tento výrobok sa pravdepodobne vzťahujú požiadavky zákona č. 67/2010 Z. z. o podmienkach uvedenia chemických látok a chemických zmesí na trh a o zmene a doplnení niektorých zákonov (chemický zákon), ktorý patrí do kompetencie MH SR.

Vzhľadom k tomu, že difúzor nie je pevne spojený s vozidlom, nepodlieha schvaľovaniu na prevádzku v cestnej premávke.

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.