Preskočiť na hlavný obsah

Doména gov.sk je oficálna

Toto je oficiálna webová stránka orgánu verejnej moci Slovenskej republiky. Oficiálne stránky využívajú najmä doménu gov.sk. Odkazy na jednotlivé webové sídla orgánov verejnej moci nájdete na tomto odkaze.

Táto stránka je zabezpečená

Buďte pozorní a vždy sa uistite, že zdieľate informácie iba cez zabezpečenú webovú stránku verejnej správy SR. Zabezpečená stránka vždy začína https:// pred názvom domény webového sídla.

  1. Domov
  2. Všeobecná bezpečnosť výrobkov
  3. Školské aktovky
Ako môžeme pomôcť?

Školské aktovky

Otázka

Aké certifikácie, technické parametre a procesy sú potrebné pre výrobu a predaj školských aktoviek? Ako môžeme získať potrebné certifikáty a aká je ich cenová hladina?

Odpoveď

Školské aktovky patria medzi výrobky, na ktoré sa vzťahujú požiadavky všeobecnej bezpečnosti výrobkov:

• zákon č. 250/2007 Z. z. o ochrane spotrebiteľa a o zmene zákona SNR č. 372/1990 Zb. o priestupkoch v znení neskorších predpisov,
• nariadenie vlády č. 404/2007 Z. z. o všeobecnej bezpečnosti výrobkov, ktorým bola so slovenského právneho poriadku prebratá Smernica EÚ 2001/95/ES o všeobecnej bezpečnosti výrobkov. Nariadenie okrem iných požiadaviek obsahuje požiadavky na bezpečnosť výrobku a povinnosti výrobcov, dovozcov, dodávateľov, predávajúcich. Definície výrobcu, dovozcu a dodávateľa sú uvedené vo vyššie spomenutom zákone č. 250/2007 Z. z. o ochrane spotrebiteľa.

Ďalej Vám odporúčame kontaktovať odbor ochrany spotrebiteľa Ministerstva hospodárstva SR, v pôsobnosti ktorého sú požiadavky na všeobecnú bezpečnosť výrobkov a aj vyššie uvedená legislatíva.

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.