Preskočiť na hlavný obsah

Doména gov.sk je oficálna

Toto je oficiálna webová stránka orgánu verejnej moci Slovenskej republiky. Oficiálne stránky využívajú najmä doménu gov.sk. Odkazy na jednotlivé webové sídla orgánov verejnej moci nájdete na tomto odkaze.

Táto stránka je zabezpečená

Buďte pozorní a vždy sa uistite, že zdieľate informácie iba cez zabezpečenú webovú stránku verejnej správy SR. Zabezpečená stránka vždy začína https:// pred názvom domény webového sídla.

  1. Domov
  2. Chemické látky a prípravky
  3. Dekoratívne farby
Ako môžeme pomôcť?

Dekoratívne farby

Otázka

Aký postup a aké povolenia sú potrebné pre distribúciu dekoratívnych farieb na nábytok zo Veľkej Británie na Slovensko? Mám získať nejaké povolenie týkajúce sa chemického zloženia a bezpečnosti farieb? Farby sú už uvedené na trh vo Veľkej Británii a majú vydané povolenia týkajúce sa ich chemického zloženia. Aké sú povinnosti a zodpovednosti pre distribútora v tejto súvislosti?

Odpoveď

Na výrobky, ktoré sú predmetom Vášho dotazu sa pravdepodobne vzťahuje zákon č. 67/2010 Z. z. o podmienkach uvedenia chemických látok a chemických zmesí na trh a o zmene a doplnení niektorých zákonov (chemický zákon), ktorý patrí do kompetencie Ministerstva hospodárstva SR.

V uvedenej veci Vám odporúčame kontaktovať Centrum pre chemické látky a prípravky (CCHLP).

 

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.