Preskočiť na hlavný obsah

Doména gov.sk je oficálna

Toto je oficiálna webová stránka orgánu verejnej moci Slovenskej republiky. Oficiálne stránky využívajú najmä doménu gov.sk. Odkazy na jednotlivé webové sídla orgánov verejnej moci nájdete na tomto odkaze.

Táto stránka je zabezpečená

Buďte pozorní a vždy sa uistite, že zdieľate informácie iba cez zabezpečenú webovú stránku verejnej správy SR. Zabezpečená stránka vždy začína https:// pred názvom domény webového sídla.

  1. Domov
  2. Elektrické zariadenia určené na používanie v rámci určitých limitov napätia (LVD), Elektromagnetická kompatibilita (EMC), Obmedzenie používania určitých nebezpečných látok v elektrických a elektronických zariadeniach (RoHS)
  3. Vlasový skener
Ako môžeme pomôcť?

Vlasový skener

Otázka

Je potrebné nahlásiť alebo notifikovať distribúciu a propagáciu vlasového skeneru, ktorý je vybavený potrebnými certifikátmi, ako napríklad CE certifikátom, certifikátom bezpečnosti od Intertecu, certifikátom originality a certifikátom Assurance z Nemecka a certifikátom FDA z USA?

Odpoveď

Pokiaľ predmetný výrobok nie je zdravotníckou pomôckou a má EÚ vyhlásenie o zhode a príslušné dokumenty, preukazujúce splnenie príslušných požiadaviek, môže sa uvádzať na trh. Keďže nejde o zdravotnícku pomôcku, nie je ho potrebné hlásiť (notifikovať) alebo registrovať.

Na základe zaslaných dokumentov predpokladáme, že ide o výrobok, na ktorý sa vzťahuje:
– zákon č. 56/2018 Z. z. o posudzovaní zhody výrobku, sprístupňovaní určeného výrobku na trhu a o zmene a doplnení niektorých zákonov a
– nariadenie vlády SR č. 127/2016 Z. z. o elektromagnetickej kompatibilite (preberá smernicu 2014/30/EU o elektromagnetickej kompatibilite – EMC).

Na predmetné zariadenie by sa ešte mohlo vzťahovať aj nariadenie vlády SR č. 148/2016 Z. z. o sprístupňovaní elektrického zariadenia určeného na používanie v rámci určitých limitov napätia na trhu (preberá smernicu 2014/35/EU o elektrických zariadeniach, ktoré sa používajú v určitom rozsahu napätia) – odporúčame preveriť.

V prípade pochybností je možné obrátiť sa na notifikovanú osobu (NB) pre elektromagnetickú kompatibilitu: NB 1299 Technický skúšobný ústav Piešťany, š.p.

V zaslaných dokumentoch (EU vyhlásenie o zhode) je uvedená aj smernica RoHS 2011/65/EU o obmedzení používania určitých nebezpečných látok v elektrických zariadeniach a elektronických zariadeniach, v tejto veci Vám odporúčame osloviť Ministerstvo životného prostredia SR (pravdepodobne sekciu environmentálneho hodnotenia a odpadového hospodárstva), obmedzenie používania určitých nebezpečných látok v elektrických a elektronických zariadeniach patrí do ich pôsobnosti.

 

 

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.