Preskočiť na hlavný obsah

Doména gov.sk je oficálna

Toto je oficiálna webová stránka orgánu verejnej moci Slovenskej republiky. Oficiálne stránky využívajú najmä doménu gov.sk. Odkazy na jednotlivé webové sídla orgánov verejnej moci nájdete na tomto odkaze.

Táto stránka je zabezpečená

Buďte pozorní a vždy sa uistite, že zdieľate informácie iba cez zabezpečenú webovú stránku verejnej správy SR. Zabezpečená stránka vždy začína https:// pred názvom domény webového sídla.

  1. Domov
  2. Elektrické zariadenia určené na používanie v rámci určitých limitov napätia (LVD), Elektromagnetická kompatibilita (EMC), Všeobecná bezpečnosť výrobkov, Vyhradené technické zariadenia, Zdravotnícke pomôcky
  3. Transformátory
Ako môžeme pomôcť?

Dovoz transformátorov

Otázka

Aké sú požiadavky na normalizáciu, akreditáciu a ďalšie technické požiadavky pre dovoz transformátorov?

Odpoveď

V nadväznosti na Vašu žiadosť si Vás dovoľujeme informovať nasledovne.

Výrobky, ktoré sú predmetom Vašej žiadosti pravdepodobne patria medzi tzv. určené výrobky podľa § 4 zákona č. 56/2018 Z. z. o posudzovaní zhody výrobku, sprístupňovaní určeného výrobku na trhu a o zmene a doplnení niektorých zákonov (ďalej len „zákon č. 56/2018 Z. z.“), ktoré predstavujú zvýšené riziko ohrozenia oprávneného záujmu, na ktorého zmiernenie alebo odstránenie sú ustanovené základné požiadavky, požiadavky ustanovené týmto zákonom alebo technickým predpisom z oblasti posudzovania zhody.

V závislosti od napätia sa na uvedené výrobky pravdepodobne môžu vzťahovať požiadavky:
– nariadenia vlády SR č. 127/2016 Z. z. o elektromagnetickej kompatibilite, ktorým bola do slovenského právneho poriadku transponovaná smernica 2014/30/EÚ o harmonizácii právnych predpisov členských štátov vzťahujúcich sa na elektromagnetickú kompatibilitu, a
– nariadenia vlády SR č. 148/2016 Z. z. o sprístupňovaní elektrického zariadenia určeného na používanie v rámci určitých limitov napätia na trhu, ktorým bola do slovenského právneho poriadku transponovaná smernica 2014/35/EÚ o harmonizácii právnych predpisov členských štátov týkajúcich sa sprístupnenia elektrického zariadenia určeného na používanie v rámci určitých limitov napätia na trhu.
– iného technického predpisu z oblasti posudzovania zhody podľa zákona č. 56/2018 Z. z. Zoznam technických predpisov z oblasti posudzovania zhody podľa zákona č. 56/2018 Z. z. je dostupný na stránke ÚNMS SR na adrese: http://www.unms.sk/?Technicke_predpisy
alebo
– vyhlášky č. 508/2009 Z. z., ktorou sa ustanovujú podrobnosti na zaistenie bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci s technickými zariadeniami tlakovými, zdvíhacími, elektrickými a plynovými a ktorou sa ustanovujú technické zariadenia, ktoré sa považujú za vyhradené technické zariadenia. V nadväznosti na uvedenú vyhlášku Vám odporúčame obrátiť sa na Ministerstvo práce, sociálnych vecí a rodiny Slovenskej republiky, do ktorého kompetencie uvedená vyhláška patrí.

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.