Preskočiť na hlavný obsah

Doména gov.sk je oficálna

Toto je oficiálna webová stránka orgánu verejnej moci Slovenskej republiky. Oficiálne stránky využívajú najmä doménu gov.sk. Odkazy na jednotlivé webové sídla orgánov verejnej moci nájdete na tomto odkaze.

Táto stránka je zabezpečená

Buďte pozorní a vždy sa uistite, že zdieľate informácie iba cez zabezpečenú webovú stránku verejnej správy SR. Zabezpečená stránka vždy začína https:// pred názvom domény webového sídla.

  1. Domov
  2. Vyhradené technické zariadenia
  3. Dovoz a montáž chladiaceho zariadenia
Ako môžeme pomôcť?

Dovoz a montáž chladiaceho zariadenia

Otázka

Aké sú podmienky a požiadavky na uvádzanie výrobkov na slovenský trh, najmä v prípade dodávky a montáže chladiaceho zariadenia pre slovenskú stavebnú firmu? A koho by ste mohli kontaktovať v súvislosti s touto otázkou?

Odpoveď

Na základe informácií vyplývajúcich z Vášho dotazu predpokladáme, že Vami uvedené výrobky spadajú pod harmonizovanú oblasť v rámci Európskej únie (EÚ) a uplatňuje sa na ne zásada voľného pohybu tovaru v rámci EÚ. Harmonizované výrobky musia spĺňať požiadavky, ktoré sú stanovené v harmonizačných právnych predpisoch, čím je zaistený ich voľný a neobmedzený pohyb v rámci EÚ. Výrobca, ktorý splnil základné požiadavky podľa harmonizačných predpisov EÚ alebo podľa harmonizovaných noriem, vydá písomné vyhlásenie o zhode (Declaration of Conformity) podľa príslušného predpisu z oblasti posudzovania zhody. Zoznam technických predpisov z oblasti posudzovania zhody (slovenských právnych predpisov v nadväznosti na EÚ predpisy) súvisiacich so zákonom č. 56/2018 Z. z. o posudzovaní zhody výrobku, sprístupňovaní určeného výrobku na trhu a o zmene a doplnení niektorých zákonov a európska legislatíva Nového prístupu je dostupný na stránke ÚNMS SR na adrese: https://www.normoff.gov.sk/stranka/92/technicke-predpisy-z-oblasti-posudzovania-zhody/.

Z dôvodu, že plánujete „montáž chladenia“ Vám odporúčame obrátiť sa aj na Ministerstvo práce, sociálnych vecí a rodiny Slovenskej republiky v nadväznosti na zákon č. 124/2006 Z. z. o bezpečnosti a ochrane zdravia pri práci a o zmene a doplnení niektorých zákonov a vyhlášku č. 508/2009 Z. z., ktorou sa ustanovujú podrobnosti na zaistenie bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci s technickými zariadeniami tlakovými, zdvíhacími, elektrickými a plynovými a ktorou sa ustanovujú technické zariadenia, ktoré sa považujú za vyhradené technické zariadenia, do ktorého kompetencie uvedený zákon a vyhláška patrí.

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.