Preskočiť na hlavný obsah

Doména gov.sk je oficálna

Toto je oficiálna webová stránka orgánu verejnej moci Slovenskej republiky. Oficiálne stránky využívajú najmä doménu gov.sk. Odkazy na jednotlivé webové sídla orgánov verejnej moci nájdete na tomto odkaze.

Táto stránka je zabezpečená

Buďte pozorní a vždy sa uistite, že zdieľate informácie iba cez zabezpečenú webovú stránku verejnej správy SR. Zabezpečená stránka vždy začína https:// pred názvom domény webového sídla.

  1. Domov
  2. Stavebné výrobky
  3. Digestory
Ako môžeme pomôcť?

Digestory

Otázka

Aké skúšobne na území Slovenskej republiky sú oprávnené vykonávať skúšky v súlade s normou STN EN 50399 pre výrobok digestory? Ak nejde o Vašu oblasť pôsobnosti, mohli by ste nás, prosím, usmerniť, kde by sme sa mali obrátiť s touto otázkou?

Odpoveď

Posudzovanie zhody podľa STN EN 50399 nepatrí do pôsobnosti ÚNMS SR. Norma EN 50399 sa týka spoločných metód skúšok káblov v podmienkach požiaru, o ktorých sa domnievame, že ide o stavebné výrobky.

Odporúčame Vám v tejto veci obrátiť sa na Kontaktné miesto pre stavebné výrobky (e-mail: cpr@mindop.sk) zriadené na Ministerstve dopravy SR, do pôsobnosti ktorého patria stavebné výrobky.

Zároveň Vám odporúčame obrátiť sa aj na Prezídium Hasičského a záchranného zboru.

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.