Preskočiť na hlavný obsah

Doména gov.sk je oficálna

Toto je oficiálna webová stránka orgánu verejnej moci Slovenskej republiky. Oficiálne stránky využívajú najmä doménu gov.sk. Odkazy na jednotlivé webové sídla orgánov verejnej moci nájdete na tomto odkaze.

Táto stránka je zabezpečená

Buďte pozorní a vždy sa uistite, že zdieľate informácie iba cez zabezpečenú webovú stránku verejnej správy SR. Zabezpečená stránka vždy začína https:// pred názvom domény webového sídla.

  1. Domov
  2. Vyhlásenie o zhode
  3. Elektronický výrobok – všeobecne
Ako môžeme pomôcť?

Elektronický výrobok

Otázka

Je povinnosťou distribútora mať od výrobcu vyhlásenie o zhode a technickú dokumentáciu pre určité výrobky v súlade so zákonom č. 56/2018 Z. z. o posudzovaní zhody výrobku pred ich uvedením na trh?

Odpoveď

Nakoľko z dotazu nie je zrejmé o aké výrobky sa jedná, dovoľujeme si Vám zaslať všeobecnú odpoveď.

Oblasť posudzovania zhody je v Slovenskej republike upravená zákonom č. 56/2018 Z. z. o posudzovaní zhody výrobku, sprístupňovaní určeného výrobku na trhu a o zmene a doplnení niektorých zákonov (ďalej len „zákon č. 56/2018 Z. z.“). Zoznam technických predpisov z oblasti posudzovania zhody (slovenských právnych predpisov v nadväznosti na EÚ predpisy) súvisiacich so zákonom č. 56/2018 Z. z. a európska legislatíva Nového prístupu je dostupný na stránke ÚNMS SR na adrese: https://www.normoff.gov.sk/stranka/92/technicke-predpisy-z-oblasti-posudzovania-zhody/.

V danej veci Vám dávame do pozornosti § 8 zákona č. 56/2018 Z. z. (povinnosti distribútora) a § 2 písm. i) a j) zákona č. 56/2018 Z. z.

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.